Εκδρομές Καλάβρυτα & Διακοπτό






Korinthos Taxi Transfer
Τηλ: 6947274946  - 6979438452
Κριεμπάρδης Ηλιας




Καλάβρυτα
Τα Καλάβρυτα, ένας από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της Πελοποννήσου, δεν χρειάζονται και πολλές συστάσεις.
 
Επισκεφθείτε την πανέμορφη αυτή κωμόπολη στους πρόποδες του Χελμού, η οποία –ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο– σφύζει από ζωή χάριν στο σύγχρονο χιονοδρομικό της κέντρο.
Το ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον και η ποικιλία της βλάστησης συνδυάζονται αρμονικά με τους παραδοσιακούς οικισμούς και την ιστορία των Καλαβρύτων. Κατά την αρχαιότητα, στη θέση των Καλαβρύτων βρισκόταν η πόλη Κυναίθα που καταστράφηκε από τους Αιτωλούς και ξαναχτίστηκε επί Ρωμαιοκρατίας από τον αυτοκράτορα Ανδριανό. Στις αρχές του 13ου αιώνα πέρασε στα χέρια των Φράγκων, ενώ το φρούριο του οποίου τα ερείπια δεσπόζουν μέχρι σήμερα πάνω από την πόλη των Καλαβρύτων, είναι από τα σημαντικότερα μεσαιωνικά κάστρα της Πελοποννήσου. Το κάστρο έχει συνδεθεί με την οικογένεια Παλαιολόγων.
Σήμα κατατεθέν της πόλης ο οδοντωτός, που εγκαινιάστηκε στα 1896 και εκτελεί τη διαδρομή (22 χλμ.) Καλάβρυτα–Διακοπτό. Αυτή η διαδρομή, που διατρέχει το φαράγγι του Βουραϊκού και καταλήγει στις ακτές του κορινθιακού κόλπου, θεωρείται μια από τις ομορφότερες με τρένο στην Ελλάδα. Θα θαυμάσετε πώς το «τρενάκι» ενσωματώθηκε στο περιβάλλον και δεν επιβαρύνει το οικοσύστημα του φαραγγιού. Μοιάζει σαν να ήταν πάντα εκεί.
  Διακοπτό






Korinthos Taxi Transfer
Τηλ: 6947274946  - 6979438452
Κριεμπάρδης Ηλιας



                       ΑΜΕΣΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ                    

Το Διακοπτό ή Διακοφτό είναι παραθαλάσσια κωμόπολη του Νομού Αχαΐας χτισμένη στις ακτές του Κορινθιακού κόλπου. Αποτελεί έδρα του ομώνυμου πρώην δήμου (νυν δημοτικής ενότητας). Στην απογραφή του 2011 ο οικισμός βρέθηκε να έχει πληθυσμό 2.183 κατοίκους[
Απέχει 161 χλμ. από την Αθήνα και 54 χλμ. από την Πάτρα. Η μετάβαση στο Διακοπτό μπορεί εύκολα να γίνει, εκτός από αυτοκίνητο, και με τη χρήση των συχνότατων δρομολογίων του ΚΤΕΛ Αχαΐας με προορισμό το Αίγιο και την Πάτρα (καθώς και με τα τακτικά δρομολόγια για το Διακοπτό), όπως επίσης και με την χρήση τραίνων του Προαστιακού με ανταπόκριση στο Κιάτο.

Από το Διακοπτό ξεκινά την διαδρομή του ο οδοντωτός σιδηρόδρομος με προορισμό τα Καλάβρυτα περνώντας από το φαράγγι του Βουραϊκού. Στο Διακοπτό ο επισκέπτης μπορεί να συνδυάσει δραστηριότητες τόσο στο βουνό όσο και στη θάλασσα. Στο κέντρο του Διακοπτού υπάρχουν μαγαζιά, εστιατόρια και καφετέριες. Υπάρχουν επίσης πολλά ξενοδοχεία. Τη θερινή περίοδο ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τις όμορφες, καθαρές και φυσικά διαμορφωμένες παραλίες που υπάρχουν κατά μήκος του αιγιαλού της περιοχής.